Good woodies, good for you!

Good Woodies, een bedrijf dat zich focust op exclusieve en unieke houten planken om op een duurzame manier bij te dragen aan een warme sfeer in huis, op kantoor of in restaurants. Zo kan een plank als decoratie gebruikt worden, maar ook als borrelplank of onderzetter. De natuurlijke doch robuuste uitstraling van het hout vertelt een verhaal waar ieder zijn eigen invulling aan kan geven. Met kwaliteit, duurzaamheid en een persoonlijke benadering als onze kernwaarden willen we zoveel mogelijk mensen blij maken met een bijzondere plank.

 

Hout krijgt bij ons een nieuw thuis! Bomen zijn op een gegeven moment uitgegroeid en moeten plaats maken voor nieuwe natuur. Daar komen wij in beeld! Na het zagen en daaropvolgende droogproces van 6 maanden, worden de planken geselecteerd op kwaliteit; degene met barsten of degene die kromgetrokken zijn worden in de haard gegooid (lekker warm!). De planken die de strenge selectie zijn doorgekomen worden behandeld met verschillende schuurbanden om de plank heel zacht aan te doen voelen. Nadien worden ze in biologische gekookte lijnzaadolie gezet om de plank te beschermen tegen vettigheid en ander vuil. Ook komen hierdoor de jaarringen en structuur (en daarmee het verhaal) van de plank duidelijk naar voren.

Geen startbudget, maar wel een creatief idee! Zo zijn we begonnen en werken nog steeds met idee dat we altijd nóg leukere soorten en maten gaan tegenkomen. Hout nooit op!

 

Hout kan warmte en rust brengen of natuurlijk van jouw huis een écht thuis maken. Wij zoeken de plank waar jij naar opzoek bent en die het beste bij je past. 

 

Neem eens contact op, wie weet blazen we je omver!

Kiezen voor good woodies

Onze kwaliteiten

Uniek

handgemaakt

Duurzaam

Makkelijk in gebruik